Human Design kwam op 1 dag 3x op mijn pad. Ik had er nog nooit van gehoord. De eerste twee keer was ik sceptisch en luisterde ik half. De derde keer kon ik niet anders meer dan luisteren en enthousiast zijn.

Human Design heeft mij heel veel herkenning, inzichten, acceptatie, maar ook tools in handen gegeven. Eigenlijk leer ik mijzelf, wie ik in essentie ben, pas echt kennen door HD. Het is een soort blauwdruk of handleiding van jezelf. En natuurlijk ben ik ook gevormd door mijn omgeving, opvoeding, school, maatschappij enz, alleen kom je dan vooral terecht in opvattingen van anderen. Opvattingen die niet voor jou gelden of niet goed voor jou zijn. Voor mij is HD echt een vrijbrief om heerlijk mijzelf te mogen zijn 🙂

Hierdoor kan ik gemakkelijker keuzes maken die goed zijn voor mij en bij mij passen. Omdat HD zo veel omvat is het een proces van jaren. Hoe groots en benauwend dat eerst voelde, geeft dat nu rust. Rust omdat ik weet dat ik het op mijn eigen tempo kan doen, ding voor ding uitzoeken, ontdekken, ervaren en experimenteren. Ik ontdek steeds meer en meer van mijzelf en dat voelt heel goed.

Ik heb eerst een 1-op-1 traject gedaan. 3 sessies om alle basic info en een beetje meer over mijzelf en mijn gezin op mij in te laten werken. Te laten bezinken en herkennen. Waar veel mensen HD te veel vinden in het begin wilde ik alleen maar meer en meer weten. Mijn gezin bestaat uit 3 (of 4, zijn de meningen over verdeeld) verschillende types, met 4 verschillende autoriteiten. Veel info, veel herkenning en inzichten.

Daarna heb ik zelf informatie opgezocht, een boek besteld over HD in het algemeen een boek over mij specifiek en nog meer info via podcasts, blogs en wat er nog meer online te vinden is. Ik heb een 1-op-1 sessie met iemand anders gedaan en na 1 jaar nog een keer. Daarnaast voor onze kinderen een Raised by Design report met HD info specifiek voor hen gebaseerd op hun design, waar wij als opvoeder rekening mee kunnen houden. Na iets meer dan een jaar ben ik gestart met een training om nog meer over HD te leren. Vooral over mijzelf, maar ook over anderen meer te leren. Ik vind het heerlijk om met andere mensen over HD te praten en daar uit te leren.

Wat heeft HD mij tot nu toe voor inzichten gebracht? Vooral herkenning en omarming. Herkenning dat ik veel dingen leuk vind, snel kan schakelen tussen dingen en ongeduldig kan zijn. Omarming van de vele leuke dingen en snel kan schakelen. Leerpunt dat ik meer mag wachten. Een ander leerpunt dat ik mag wachten en reageren op dingen in het leven ipv initiëren. Ik had het gevoel dat ik moest initiëren om dingen van de grond te krijgen. Anderen doen dat immers ook. Waarom had ik nooit goede ideeën, waarom kwam er nooit respons op mijn ideeën? Frustratie alom. Nu weet ik dat ik niet gemaakt ben om te initiëren. Was best een kater in het begin, nu geeft het mij rust. Ik hoef alleen maar te wachten, te voelen of ik een JA voel en te wachten tot ik het besluit door mijn waves heb laten gaan.

Ik heb geleerd dat ik emoties door mijn lijf heb gaan. Daar was ik mij tot een aantal jaar geleden geen eens van bewust. De kanalen die ik gedefinieerd heb zijn ook onbewust. Ik heb mijzelf geleerd om de emoties niet te voelen. En als die er wel waren, dan drukte ik die weg. Nu ik de emoties voel, kan dat best heftig zijn en ik leer er steeds beter mee om te gaan.

Ik weet dat mijn energiecenters in 3 eilandjes verdeeld zijn. Een sterk hoofd, een keelcentrum verbonden met het ego center (ik wil klinkt heel bekend voor mij) en een emotiecentrum verbonden met sacraal en wortel center. Het laatste eiland was ik mij niet van bewust. Ik wist altijd al dat ik heel goed met mijn man kon praten en dingen duidelijk werden voor mij als ik met hem spreek. Nu weet ik dat hij mijn triple split overbrugt 🙂

Ik weet dat als ik voldoening of tevredenheid voel dat ik mijn design leef en als ik frustratie voel dat ik bij mijzelf mag afvragen waar ik iets doe dat niet bij mij past.

En op deze manier leer ik steeds meer en meer over mijzelf. Eerst de herkenning voelen, daarna aan de slag met Strategie en Authoriteit. Met beiden ben ik al een tijdje bezig. Nu aan de slag met de centers en mijn type. Zo heb ik afgelopen week geleerd dat de lijn 2 zijn/haar eigen talenten niet herkent. En dat herken ik zeker bij mijzelf. De buitenwereld ziet mijn talenten wel en zal mij ook uitnodigen om die te delen. Dan is het aan mij om te voelen wat mijn sacraal en mijn emoties ervan zeggen of ik er op in ga. Het leuke is dat ik vandaag de eerste erkenning opmerkte 🙂

Wat heeft HD te maken met burn-out/gezondheid? Voor mij alles! Gezond leven betekent luisteren naar de signalen van je lijf en dmv HD leer je wat je met welke signalen kan doen. Daarnaast geeft HD ook inzicht in bijvoorbeeld slapen, rust nemen en eten hoe die voor jou het beste werken.

Heb jij interesse om meer over jouw HD te leren? Zoals je merkt, ik vertel er graag over. Momenteel kan je een persoonlijke HD video aanvragen of een 1-op-1 online sessie. Beiden gericht op herkenning, jezelf beter begrijpen en gezondheid.