Toen ik een aantal jaren terug met Human Design in aanraking kwam, ging er een wereld voor mij open. Al die herkenning en handvatten voor wat ik kon accepteren als onderdeel van mijzelf en mocht loslaten.

Steeds meer mensen om mij heen kennen Human Design als ik daarover begin. Voor degenen die Human Design nog niet kennen: Hier volgt een korte introductie van Human Design.

Blauwdruk

Ik zie Human Design als een blauwdruk of handleiding van jezelf (of je kinderen, partner, collega’s of schoonmoeder). De handleiding die je vertelt hoe jij het beste keuzes kan maken, welke stem je daarvoor volgt. Het vertelt je wat jouw unieke kwaliteiten zijn. Welke kwaliteiten je kan omarmen en welke overtuigingen je los mag laten omdat die niet bij jou horen.

Tijdens ons leven horen wij zo veel meningen, opvattingen, ervaringen van anderen, worden wij beïnvloed door onze opvoeding, school, vriendjes enz. Allemaal dingen die niet voor ons hoeven te gelden, maar die wij wel als “waar” zien en hier ook naar leven.

Denk bijvoorbeeld aan “Just do it”. Er wordt gezegd dat als jij een idee hebt, dat je hier achteraan mag gaan, dat je zelf in actie moet komen om dit idee werkelijkheid te maken. Alleen via Human Design blijkt dat slechts 9% van de bevolking de juiste energie heeft om dit te doen……..

Of dat je emoties los moet laten. Dat je dat echt mag leren. Ik blijk emotionele waves in mijn systeem te hebben. Hierdoor voel ik altijd wel een emoties waardoor het heel lastig is om negatieve emoties los te laten. Ik kan wel andere dingen doen om die negatieve emoties in beweging te krijgen. Bijvoorbeeld door te schrijven, tekenen of beweging. Hier vind je meer voorbeelden van mijn HD inzichten.

Ook heeft elke persoon zijn/haar eigen emotie die je als teken kan zien dat je van je design af leeft. Als je die herkent weet je dat je een stap terug kan nemen om te reflecteren wat er anders kan en hoe dat dan anders kan.

Door Human Design krijg je inzichten in dit soort processen waardoor je dichterbij jezelf komt, meer keuzes maakt die beter bij jou passen, met als resultaat dat je leven gemakkelijker gaat en je minder weerstand tegenkomt. En kan je echt in gesprek gaan met jouw lijf waardoor jij je fijner voelt!

Wil jij jouw design ook weten? Hier kan jij jouw design opvragen. Als bedankje, ontvang jij een persoonlijke video met daarbij de eerste handvaten voor jouw design.