Ik stond vol in het leven en opeens was ik op, ik kon niks meer

Al vanaf puber wist ik dat ik moeder wilde zijn en echt niks leek mij leuker dan onderdeel zijn van een dynamisch gezin met veel leuke activiteiten en belevenissen. Uiteraard daarnaast mijn eigen dingen zoals werk en tijd voor mijzelf. Na 7 jaar op kantoor zitten wilde ik meer actie en besloot docent Biologie te worden. Een zware opleiding gevolgd door een tijdrovende en zeer hectische baan als docent. Ik liep tegen mijn grenzen aan en ging er geregeld over heen. Toen wij dachten dat de rust was teruggekeerd ging het kriebelen en wilden wij een gezin beginnen. Vanaf de positieve zwangerschapstest kon mijn droom beginnen, echter die viel na 6 weken in duigen. 

Ik was moe. Ik was op. Ik kon niks. Al mijn energie was weg. Ik sleepte mij met moeite naar mijn werk en kon daarna thuis niks meer uitvoeren. Rusten hielp. Echter maar tijdelijk. Ik sleepte mij door de zwangerschap heen en kon daarna gelukkig wel genieten van ons eerste kindje. De activiteiten die ik in gedachte had werden echter uitgesteld of niet gedaan, het was allemaal te veel.

Zo had ik me het moederschap niet voorgesteld. Met inmiddels 2 kleine kinderen, al 2 jaar doodmoe thuis en amper 30 minuten achter elkaar aan energie terwijl er voor 25 uur per dag aan taken lag. Dat was het moment dat ik dacht ‘en nu moet het anders’ want dit was geen leven. Voor mij niet en voor mijn gezin niet. Ik was al moe als ik de afwasmachine had leeggehaald en het werd tijd dat ik zelf mijn gezin kon runnen ipv dat opa’s en oma’s dat voor ons deden.

Ik had al eerder wat geprobeerd met meer ontspanning en sporten als ik zin had, maar dat werkte niet. Nu de knop om moest ging ik verder op zoek en vond een manier die ervoor zorgde dat in de eerste weken de energie toenam en ik sliep zelfs overdag niet meer. De weken en maanden daarna nam de energie verder toe en voordat ik het wist kon ik de kinderen naar de opvang brengen zonder uitgeteld te zijn, kon ik weer (studie)boeken lezen, zelfs sporten en dingen beleven met mijn gezin.

Als ik nu wakker wordt dan overzie ik de dag, weet ik waar mogelijke knelpunten zitten en hoe ik die kan oplossen, ik kijk uit naar de dag en word blij van de dingen die ik die dag kan doen. Gedurende de dag kan ik rustig zitten met een kop thee en genieten van ons gezin en uitkijken naar alle geplande en spontane dingen die op ons pad komen. Of een dag werken, praten over gezondheid en mensen helpen zichzelf gezonder te maken.

Voor mij geld: Vele wegen leiden naar Rome, altijd mogelijkheden blijven zien, opstaan en weer aangepast doorgaan. Ons lichaam heeft zo veel mooie manieren om zichzelf te herstellen, je moet die manieren alleen wel de kans geven om zich te laten zien.

Mijn visie op gezondheid en energie opbouwen is “Volg het ritme van je hart en de stemmen in je lijf”. Letterlijk! Een gezonde basis neerzetten en energie opbouwen hoeft niet ingewikkeld te zijn of begeleid te worden met wollige teksten. Echte gezondheid opbouwen gaat vanzelf als je je lichaam laat doen waarvoor het gemaakt is, alleen moet je wel weten hoe en ik leer je graag hoe je dat doet.

Als jij mij zou kennen, dan zou je weten dat:

  • Pure chocola een interne strijd oplevert,
  • Meloen met regenboog mijn favoriete ijs combi is,
  • Ik het fijn vind als iemand mijn naam goed uitspreekt (met de G van de Engelse uitspraak van “goal”),
  • Duiken naar softballen heel lang mijn passie is geweest,
  • Ik totaal in de ban van Human Design ben en dat graag toepas,
  • De magie van de moestuin mij elk jaar weer grijpt,
  • Hardlopen voor mij opeens leuk is geworden,
  • Dat ik er blij van word dat steeds meer mensen gezonder (willen) leven,
  • Ik zou willen dat Amsterdam in een bos of aan de kust ligt.

Gun jij jezelf een goede gezondheid?

Groeten van Gallieth

P.s. Voor de andere Human Design volgers. Ik ben een Emotional Manifesting Generator. Wat ben jij?