Wat ik zo moeilijk vond tijdens mijn burn-out was dat ik die dingen die ik heel graag deed niet kon doen. Ik vond het altijd heerlijk om buiten te zijn, te klussen in huis, te werken in de tuin of kleding te naaien.

Voor mijn burn-out kon ik mij hele dagen verliezen in al die dingen. Oke, sinds ik een kindje had vaak slechts uren, ik kon daar zo van genieten. Van te voren geen idee hebben hoe je het gaat doen, gaan tekenen of gewoon beginnen en dan stap voor stap de problemen die je tegenkomt oplossen en vooral het plezier tijdens het proces.

En dan kom je in een burn-out. “Doe vooral de dingen die je leuk vindt om te doen”. Juist ja, hoe dan? Ik heb en geen energie om ook maar te bedenken wat ik nodig heb en om het uit te voeren. Die paar keer dat ik het wel probeerde kon ik gewoon niet meer bedenken hoe ik het moest maken, wat de stappen zijn en voelde ik alleen maar chaos in mijn hoofd. Weg motivatie en plezier.

Tijdens mijn herstel meerdere keren geprobeerd, maar uiteindelijk alles weggelegd en pas weer opgepakt toen ik mij echt een stuk beter voelde. Zelfs toen was het lastig om die ingewikkelde tekst te begrijpen, maar hoe beter ik mij voelde en hoe vaker ik deze spullen weer pakte, hoe beter het ging.

Nu ik mij weer ontzettend goed voel kan ik er weer zo van genieten om voor mijzelf bezig te zijn en lukt het zelfs om de kindjes te laten helpen met klussen 🙂 

Wat zou jij weer heel graag willen kunnen doen?