Weet jij het verschil tussen depressieve klachten en een depressie?

Ik luisterde laatst naar een apotheker die een specifieke kijk op depressie heeft. Zij gaf aan dat depressieve klachten en een echte depressie vaak door elkaar gehaald worden waardoor meer mensen anti-depressieva krijgen dan nodig is. De klachten lijken op elkaar, alleen duurt een depressie langer en is het vaak, niet altijd, heftiger dan depressieve klachten. Depressieve klachten zijn van tijdelijke aart en vaak lichter. Zij gaf aan dat ook bij depressieve klachten medicatie ingezet wordt en dat mensen lang niet altijd van die medicatie af komen. En dit triggert mij. Depressieve klachten kunnen door verschillende factoren ontstaan, o.a. leefstijlkeuzes en het “niet leven van jouw design”. Dan vind ik het heel zonde om medicatie te gebruiken, ook omdat afbouwen vaak een uitdaging is en hier weinig kennis over is. Geen verwijt aan voorschrijvers of de personen zelf, ik zie dat meer als een gebrek aan kennis.

Als je vanuit Human Design naar depressieve klachten kijkt, dan zijn er verschillende redenen waarom iemand die ervaart. Het gaat meestal om de schaduwkant of not-self energie van bepaalde delen van je design.

Korte uitleg: elk deel van jouw design is gekoppeld aan bepaalde kenmerken. Die kenmerken hebben een hoge frequentie en een lage frequentie. Bij de lage frequentie van bepaalde eigenschappen kunnen depressieve klachten ontstaan. Bijvoorbeeld het kanaal 52-9 van het wortel centrum naar het sacrale centrum. Deze energie gaat over focus. Voor iemand met deze energie is het belangrijk dat hij of zij lang en ongestoord met 1 ding bezig kan zijn. Is deze mogelijkheid er niet, dan kunnen depressieve klachten ontstaan.

Ook met een gedefinieerd emotiecentrum ervaar je mindere tijden. Met een gedefinieerd emotiecentrum ervaar je highs en lows. De lows komen met negatieve gevoelens. Kan je niks aan doen, zo is die energie nou eenmaal. Als jij je er tegen verzet, van baalt, het negeert of op een andere manier weerstand tegen biedt, blijf je hangen in de low. Als je de low accepteert, voelt, in beweging komt, iets creatiefs doet, dan zet je de energie in beweging en beweeg je uit de low. Ken jij Human Design nog niet en ben je wel nieuwsgierig geworden? Hier kan je een video aanvragen afgestemd op jouw design.

Depressieve gevoelens kunnen ook ontstaan door onverwerkt trauma, ongezonde darmflora of een gebrek aan vitamine D en omega 3. Weet dat hoe gezonder jouw basis is, hoe beter je met tegenslagen om kan gaan en er minder snel depressieve klachten ontstaan. Wil jij ook omega 3 gebruiken en wil je weten waar je op moet letten? Vraag hier een gesprek aan.

Bijvoorbeeld: bij een gebrek aan omega 3 kunnen ontstekingen niet worden uitgezet. Door onze huidige leefstijl hebben steeds meer en meer mensen ontstekingen die blijven sluimeren. Door omega 3 suppletie kunnen die ontstekingen wel uitgezet worden. Daarnaast hebben die ontstekingen effect op het stresslevel in je lichaam. Ook de reactie op stress verbetert bij voldoende omega 3. En minder stress leidt tot minder depressieve gevoelens.

Door dit soort kennis, kan je gerichter ingrijpen op de echte oorzaak van depressieve klachten ipv aan symptoombestrijding doen met medicatie. En als er echt sprake is van een depressieve stoornis, dan is medicatie vaak een goed beginpunt, waarna leefstijlaanpassingen ook veel kunnen bijdragen aan verminderen van klachten.

Wil jij ook de oorzaak van jouw depressieve klachten aanpakken maar weet je niet waar te beginnen? Boek een 1 op 1 intake + 1 sessie. Hierna:

  • Weet je wat in jouw geval mogelijke oorzaken van de klachten zijn,
  • Weet je hoe je die klachten kan aanpakken,
  • Weet je waar je moet beginnen,
  • Snap je waarom eerdere pogingen om van je klachten af te komen niet geholpen hebben,
  • Weet je hoe je keuzes kan maken die bij jou passen,
  • Hebt je meer zelfvertrouwen om de klachten op te lossen omdat je begrijpt waardoor die veroorzaakt worden, hoe de processen in je lijf werken en waarom de oplossingen werken.

Hier boek je de intake + 1 sessie.

Wil jij ook mindere depressieve klachten en hier actief een bijdrage aan leveren? Aanmelden kan hier.

Zie ik je binnenkort?

Fijne dag, liefs van Gallieth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *