Niet sexy, voelt wel heel fijn.

Binnen Human Design wordt er veel gesproken over Strategie en Autoriteit. Strategie is de manier waarop je door het leven heen beweegt, met je autoriteit maak je keuzes. Voor nu houd ik het op de strategie.

Er zijn 4 verschillende strategieën: 

  • Initiëren
  • Wachten en reageren
  • Wachten op de uitnodiging
  • Een maancyclus wachten

Nou hoor ik je denken: ik neem de strategie om te initiëren. Helaas, zo werkt het niet. Elke strategie hoort bij een bepaald energietype. En je energietype is afhankelijk van het moment dat jij geboren bent. Dit staat dus vast en is niet te veranderen. Je kan het best proberen en er mee gaan experimenteren (wat ik ook ten sterkste aanmoedig!), maar waarschijnlijk werkt die ene manier toch het beste.

Mijn strategie is wachten en reageren wat er op mijn pad komt. Voel ik een “neh” of “mwah” in mijn onderbuik, dan doe ik er niks mee. Voel ik een “uhuh”  dan weet ik dat mijn energiecentrale aangaat, dat de energie gaat stromen. En dat is een teken dat ik er NU iets mee kan doen. (Kleine kanttekening. Door mijn autoriteit kan ik voor grote beslissingen beter een nachtje slapen.)

Waar ik vroeger vooral initieerde, ik had een idee en ging ermee aan de slag, leidde dat vaak tot frustratie, een teken dat ik iets doe dat niet bij mij past……Nu ik weet dat ik beter kan wachten, voelt het zo fijn om de energie echt door mijn lijf te voelen stromen 🙂

Dit klinkt heel makkelijk, alleen vind je hoofd er ook van alles van. En daar luisteren wij meestal naar. Zo heb ik echt een enorme HEKEL gehad aan krachttraining. 2 a 3x per week 2 uur in een sportschool doorbrengen, wachten tussen de sets door. Blegh. Maar toch knaagde het aan mij. Ik wil graag sterker worden (een burn-out en 2 zwangerschappen zijn niet echt bevorderlijk voor je spieren……), maar elke poging die ik deed strandde op niks. Eerst rustig beginnen met alleen lichaamsgewicht of wat weerstandsbanden. Helaas, ik hield het slechts een aantal weken vol. Ondanks dat ik door een verzwakte bilspier niet meer kan hardlopen, hield ik de trainingen niet vol. Mijn spierrekening liep leeg en ik kon er niks aan doen.

Tot mijn lieve man Bas begon over een winkel met gewichten. “Heb je zin om mee te gaan naar die winkel met gewichten?” JA voelde ik direct. Mijn hoofd: “Dat past toch niet in jullie kleine huis, al die losse gewichten”. Toch naar de winkel gegaan en uiteindelijk naar huis met een auto vol gewichten. Nu als ik krachttraining op de agenda zie staan of Bas met de gewichten bezig zie, dan gaat mijn sacrale energiecentrale aan 🙂 Het voelt zo goed. 

Als je die dingen doet die goed voor je zijn en op de manier zoals bij jou past, dan geeft het energie.

Wil jij weten welke strategie het beste bij jou past?