BOOS!! BOOS!! Ben je met iemand in gesprek die jou verder zal helpen met herstellen, krijg je dit te horen!! Hoezo?! Daar moet je mee leren leven?! Weet jij wel hoe dit voelt? Hoe rot ik mij voel? Zo kan en wil ik niet verder leven! Er moet toch iets te doen zijn aan die burn-out?

Zo herkenbaar en helaas nog altijd vaak gehoord. Eerst tot rust komen en leuke dingen doen, eventueel met (een professional) praten. Steeds meer leuke dingen doen, bewegen en het werken beetje bij beetje oppakken tot je weer volledig werkt. Het klinkt als een fijne opbouw. Voor sommigen werkt deze opbouw echter voor anderen niet. De energie die je nodig hebt om een dag door te komen is er nog steeds niet. Hoe kan je dan meer moeten gaan werken? Hoe krijg je ooit weer meer energie?

Bij een burn-out is het van belang dat je je energie weer opbouwt. Energie bouw je op door goede ontspanning, fijne gedachten en sporten. Ontspanning en fijne gedachten door yoga, mindfulness en meditatie en praten met iemand. Bewegen helpt voor een fijn gevoel door afgifte van de gelukshormonen en helpt je met energie uitbreiden. Het standaard pakket als je geluk hebt.

Loop jij tegen een traag, langzaam of haperend herstel, dan zal je extra opzien tegen het sporten. “Pffff, ik voel me juist altijd moe door het sporten”, hoor ik vaker. Dat kan zeker. Dat kan komen door te weinig rust na het sporten of door te intens sporten. Door het bewegen of sporten gebruik je energievoorraden. En nou niet in paniek raken dat je dan helemaal geen energie meer overhoudt. Je lichaam heeft gelukkig dezelfde reactie na het sporten en vult daarom de energievoorraad aan met een beetje extra. Door weer te sporten als dat “beetje extra” er is, bouw je jouw energievoorraad verder uit en voel je de energie toenemen 🙂

Dus weiger jij je erbij neer te leggen dat je te weinig energie hebt? Boek een gratis sessie, dan kan ik jou laten zien wat jij nodig hebt om effectief aan jouw verdere herstel te werken.