Je ligt eindelijk niet meer hele dagen op de bank, je kan weer dingen doen en je hebt eigenlijk ook zin om weer te gaan sporten. Na enige twijfel besluit je dat het wandelen dat je dagelijks doet ook wel een keer rustig aan hardlopen kan worden. Vandaag wil je weer gaan hardlopen, maar het regent en hardlopen met een regenjas aan is toch niet zo prettig. Je besluit nog even te wachten en voordat je het weet is de dag voorbij. Morgen weer een poging, alleen blijkt dan regent het weer. Inmiddels baal je dat je niet kan sporten en voel je het enthousiasme dat je eerst had weg is.

Dit is zo herkenbaar, had ik ook. Het grappige is dat als je toch besluit te gaan sporten, ook met regen, dat je hier wel energie van krijgt. Door te sporten krijg je van het sporten energie en van het trotse gevoel dat je toch gegaan bent, ondanks de hindernissen die je voelde. Dubbel blij gevoel 🙂

Inmiddels is het weer voor mij geen spelbreker meer om buiten te sporten, tenzij ik het gevaarlijk vind. Bijvoorbeeld fietsen met veel regen of gladheid of onweer, maar wees eerlijk, dit komt zo weinig voor dat dat je niet in de weg hoeft te zitten als je wilt sporten. Door te doen heb ik gemerkt welke kleding ik miste (bijvoorbeeld bij hard wind en kou is een windjasje wel fijn) en hierdoor is kou of regen geen drempel meer om te gaan hardlopen. En door te doen heb ik gemerkt dat het gevoel na het sporten zo fijn is en dat ik er zo veel energie van krijg 🙂

Ook ik heb het weer als excuus gezien om niet te sporten, dus als regen, wind en kou voor jou een excuus zijn om niet te sporten, pak het sporten dan nu op zodat je de energie na het sporten kan ervaren en die ervaring je straks in de herfst ook weer naar buiten krijgt! Veel plezier met energie opbouwen.

Wil jij ook tips om energie op te bouwen? Vraag dan een gratis sessie aan en krijg tips die op jouw situatie van toepassing zijn.