“Ik word gek van die onrust en ik slaap zo slecht. Ik voel me zo opgejaagd. Ik wil zo graag goed slapen en rust voelen.” Ik heb het gevoel dat ik echt alles al gedaan heb en niks helpt. Dit is zo herkenbaar bij een burn-out. Het is niet ongebruikelijk dat er dan medicatie zoals een bètablokker voorgeschreven wordt. Echter kan dit alleen als een soort pleister op de wonden werken en zal dit je niet laten herstellen van de burn-out en zelfs je herstel in de weg kunnen zitten.

Om goed te herstellen van een burn-out zijn twee dingen nodig: het mentale stuk en het fysieke stuk. Iedereen heeft een andere reden waarom hij of zij in een burn-out terecht is gekomen. Mentale aspecten spelen hier een rol. Jezelf anders voor willen of moeten doen dan je bent, verwachtingen die jij van jezelf hebt en die je niet kan waarmaken, een werkomgeving waar jij niet op je plek bent, een thuissituatie die heel veel energie kost enz. Als je goed wil herstellen van een burn-out dan is dit de kern die je moet aanpakken en waar jij jezelf veel mee helpt.

Daarnaast is er door de vele en langdurige stress roofbouw op je lichaam gepleegd. Het lichaam is echt op, de energie is weg. De energie komt terug door leuke dingen te doen en te zorgen dat je tussendoor goed tot rust komt. Dit kan een tijd duren. Echter als je sneller wil herstellen, dan is het belangrijk om te sporten op jouw niveau. En op dit punt komen de bètablokkers om de hoek kijken. Met bètablokkers kan je niet sporten op het niveau dat jij nodig hebt om goed te herstellen!

Dus zorg dat je het mentale aspect aanpakt, met sporten op jouw niveau erbij en ontspanningsoefeningen om tussendoor goed tot rust te komen. Ik wil je graag meer uitleg geven hoe deze combi jou ook kan helpen. Boek een gratis sessie waarin ik bij jou meekijk en je waardevolle tips krijgt.