“Ik snap er niks van, ik blijf zo moe.” Een tijdje terug sprak ik met een dame. Ik begeleid haar al een tijdje en haar vermoeidheid blijft. Zij doet alle dingen die zij moet doen en toch blijft die vermoeidheid.

Zij is een alleenstaande moeder en haar werkgever geeft haar de tijd om te herstellen. Zij hoeft dus niet te werken en ervaart hier ook geen druk. Zij zorgt wel alleen voor haar kinderen en kan hierdoor niet “even een dag rustig aan doen”. Dat vindt zij…..ik denk dat hier wel degelijk andere keuzes gemaakt kunnen worden, maar die kan ik haar uiteraard niet opleggen.

Tijdens ons gesprek van vorige maand checkte ik haar metingen. De metingen bestaan uit elke ochtend een aantal minuten je hartslag in kaart brengen en elk sportmoment. Dit doen zij met een hartslagband en een app. Ik kan de resultaten van deze metingen en het sporten bekijken en zie zo hun voortgang. Zij had was na het sporten 1x de meting vergeten uit te zetten. Hierdoor zag ik haar hartslag van de rest van de dag. WHOW, wat was dat goed om te zien. Zij vertelde daarvoor dat zij niet zo veel doet op een dag en vooral rustig aan doet, wat huishoudelijke klusjes en dat soort dingen. Haar hart dacht daar duidelijk anders over. Het leek wel of zij de hele dag aan het sporten was.

Nu wij weten waar die vermoeidheid door in stand blijft is de volgende stap om bepaalde taken los te laten zodat ook haar lichaam rustmomenten krijgt 🙂 en kan herstellen.

Voor mij is dit zo’n mooi voorbeeld van “Sporten is niet te zwaar of te vermoeiend, maar we zitten tussendoor ons eigen herstel in de weg”.

Wil jij ook weten hoe jij in kaart kan brengen of jij overdag toch niet te veel doet? Ik kijk graag met je mee.

Heb een fijn, energiek en rustig weekend 🙂