Je hoort zo vaak: “Sporten is goed voor je, daar krijg je energie van.” Echter toen ik geregeld na een stukje hardlopen koorts kreeg en mij dagen niet lekker voelde, ging ik hier bijna aan twijfelen.

Ik werkte als docent Biologie op een leuke en fijne school in de Amsterdamse Bijlmer en voelde mij hier thuis. Het werk was leuk en zwaar. Te zwaar. Uiteindelijk kwam ik in een burn-out terecht. Een diepe burn-out terecht. Om te herstellen ben ik gaan wandelen en later gaan hardlopen. Dit ging een tijdje goed, totdat ik koorts kreeg na het hardlopen en mij een aantal dagen niet lekker voelde. De twijfel sloeg toe: kan ik wel weer herstellen? Zal ik ooit weer kunnen sporten? Ik hield het bij wandelen en modderde wat aan, voelde mij nog niet echt beter.

Tijdens mijn tweede zwangerschap kwam de burn-out (uiteraard) in heftigere vorm terug. Ik zag mijn hele leven aan mij voorbij gaan en twijfelde of ik ooit nog meer kon dan een wandeling naar het plein om de hoek maken en of ik kon genieten van onze twee kindjes. Ruim na mijn zwangerschap kwam ik in aanraking met de Energy Control Methode van Stans van der Poel. De eerste stap hielp mij direct enorm. Ik voelde de energie terugkomen en merkte per week dat ik meer kon. Ik ging langere stukken wandelen en kreeg zowaar zin om te gaan hardlopen. Ik wist niet wat mij overkwam ? Door het sporten op hartslag in combinatie met de juiste ademhalingstechniek bouwde ik mijn energie weer op. Tijdens het opbouwen van mijn energie heb ik ook andere dingen uitgeprobeerd en ervaren wat wel en niet werkte.

Nu ruim 2 jaar later ben ik mijn eigen bedrijf begonnen, begeleid ik andere mensen naar meer energie, loop ik hard en kan ik intens genieten van onze kindjes.

Ben jij ook herstellende van een burn-out en wil jij graag zelf een actieve bijdrage leveren aan jouw herstel? Plan dan nu een gratis sessie in via de onderstaande link en ervaar direct meer energie door een aantal tips van mij toe te passen.https://gezondgesprek.com/wp/gratis-sessie/